Manu/ septembrie 25, 2019/ Torturi/ 0 comments

Deși l-am tot văzut pregătit pentru Paște, pe mine Carrot cake mă duce cu gândul la toamnă. Aromele de scorțișoară și nucșoară parcă așa îmi vorbesc… plus nuca… Nuca, care pentru mine e cea mai tomnatică aromă.

Carrot cake nu e un tort light. E un tort cu arome grele iar crema de brânză cu caramel sărat îl face numai bun de savurat fără să dorești a te opri! Dar totuși rămâne un tort aromat bine. Un tort cu arome de toamnă.

Prima dată l-am savurat într-o cofetărie. Arăta drăguț acolo în vitrina cofetăriei, ornat cu un morcov din zahăr. Dar mi-a displăcut din start ornamentul din zahăr iar crema era destul de puțină, blatul tortului destul de gros…. balanța asta nu era bună. Clar era fără caramel sărat și clar nu era nucă presărată deasupra.

Rețeta asta am găsit-o rupând internetul în două în căutarea unei rețete buuuuuune de Carrot Cake!

Și am dat de asta, pe care o împărtășesc cu voi azi! Promit că nu dezamăgește! Și morcovul acela din zahăr nu e obligatoriu ca să îți dai seama că totuși tortul are morcov ras in el.

Iar pentru cei care încă nu au gustat un astfel de tort, vă recomand să o faceți! Tortul ăsta e un must taste.

Ingrediente

Blatul

– 250 grame făină
– 200 grame zahăr brun
– 100 grame zahăr alb
– 6  grame bicarbonat de sodiu
– 6 grame praf de copt
– 5 grame praf de sare
– 6 grame scorțișoară pudră
– 2 grame nucșoară măcinată
– 275 mililitri ulei floarea soarelui sau rapiță
– 4 ouă
– 350 grame morcov ras
– 125 grame nucă ușor prăjită și tocată mărunt

Cremă de brânză

– 500 grame cremă de brânză sau mascarpone
– 300 grame frișcă lichidă cu cel puțin 30% grăsime
– 60 grame zahăr pudră
– 80 grame sos de caramel sărat (click aici)

Decor

– 160 grame sos de caramel sărat (click aici)
– nucă ușor prăjită

Mod de preparare

Cuptorul se preîncălzește la 180°C. Se pregătește o tavă de 28 cm diametru, unsă cu unt apoi tapetată cu hârtie de copt.

Se trece prin sită făina, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, sarea, scorțișoara și nucșoara.

Într-un alt bol mai mare se pun ouăle împreună cu zahărul și se mixează până când acestea se deschid la culoare și amestecul devine ușor cremos. Apoi se pune uleiul și se mixează ușor din nou.

Gradual se incorporează făina dată prin sită împreună cu celelalte ingrediente uscate, la care se adauga morcovul ras și nuca și se amestecă cu o spatulă.

Aluatul se toarnă în tavă și se coace 30-35 min, sau până când trece testul scobitori.

Apoi se lasă în tavă la răcit timp de 10 min. După care se scoate din tavă și se lasă la răcit complet.

Pașii pentru pregătirea cremei de brânză sunt următorii:

  • Cremă de brânză sau brânza Mascarpone se amestecă cu o spatulă până când devine cremoasă.
  • Apoi se adaugă zahărul pudră și 80 g de sosul de caramel sărat
  • Într-un alt vas se bate frișca lichidă și se amestecă gradual cu crema de brânză, până când totul e bine amestecat

Blatul de tort se taie pe orizontală în două sau trei foi. Crema se împarte în două sau trei părți egale (depinde câte foi de tort ai obținut), apoi se începe asamblarea tortului. Iar la sfârșit crema se întinde și deasupra și pe părțile tortului.

Se dă la frigider pentru minim două ore. Înainte de a fi servit se ornează cu sos de caramel sărat și nucă prăjită.

Poftă bună! 😋

Share this Post

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*