Ce îmi place la rețeta asta e fragezimea aluatului! Și felul în care îl poți lucra! Nu se crapă, nu se înmoaie prea rapid, încât să nu îl poți lucra.
Rețeta e ușor de realizat, dar timpul de așteptare e de îndurat, mai ales dacă poftești la dulce în acel moment! 😊
Ingrediente
– 175 grame de făină de tip 450
– 115 grame de zahăr pudră
– 113 grame de unt cu 82% grăsime
– 1 ou
– 1 linguriță extract de vanilie
– un praf de sare
– gem pentru umplut
– zahăr pudră pentru pudrat
Mod de preparare
Făina se amestecă cu zahărul pudră și sarea. Apoi se adaugă untul, oul și extractul de vanilie. Totul se amestecă foarte bine, până se obține o textura fină a aluatului.
Aluatul se pune în folie strech și se lasă la rece minim două ore.
După ce aluatul sa răcit complet, se infăinează suprafața de lucru și se întinde o foaie subțire 4mm/5mm din care se decupează formele dorite în cantități egale. Formele decupate se așează în tava tapetată cu hârtie de copt și se dau la rece pentru încă 30 de min.
Se coc în cuptorul încins la 180°C, timp de 8/10 min, sau până când marginile biscuiților sunt ușor aurite. Se lasă la răcit în tavă, iar apoi pe jumătate din cantitatea de biscuiți se pune gem iar cealaltă jumate de biscuiți se așează peste biscuiți unși. Se pudrează ușor cu zahăr pudră. Și gata, biscuiți Linzer cât ai zice Linzer….. timp de 3 ore…. 😂 😂 😂Adevărul e ca sunt buni, tare buni! 😋
Eu am uns biscuiți ăștia cu gem de coacăze și lavandă infuzată! Mirosul era level 💯 vanilie, coacăze, lavandă, unt și zahăr 👌
Poftă bună! 😋
Pingback: Biscuiți Linzer cu gem, trași în caramel sărat și nucă de cocos! – La Șpaiț